Extrema Sporter: Wingsuit Flying

De flesta har förmodligen inte ens hört talas om wingsuit flying, att flyga med vingdräkt, men den här sporten har kommit långt sedan starten i mitten av 1990-talet. Flygning med vingdräkt är en extrem sport där hoppare, eller så kallade ”piloter”, använder en speciell jumpsuit som gör att de kan få mer lyft och glida horisontellt genom luften efter att ha hoppat från ett plan eller från en klippa (som de ofta gör!).

Den uppnådda nedstigningshastigheten är cirka 80 % lägre än för ett normalt fallskärmshopp, vilket möjliggör längre och längre flygningar. Och det är den enda anledningen till att den blev allmänt antagen av fallskärmshoppare och BASE-hoppare över hela världen. Det här är en extremsport som alla gillar som gillar att hoppa.

En av världens farligaste extremsporter

Från att sätta nya distansrekord och flyga i formation till att flyga så nära bergssidor, klippväggar och träd som möjligt, tänjer wingsuiters på gränserna för vad en människa är kapabel till. Och så som videon nedan, kan man faktiskt också löjla sig med såna här farligheter i grupp.

Men ibland misslyckas dessa djärva åtaganden och sporten tar ut sin rätt. Det registrerades 162 dödsfall från och med januari 2002 till och med december 2018. Wingsuit Flying räknas till en av världens fem (5!) allra farligaste sporter. Därför råder vi dig inte till att pröva på sånt här annat än under mycket säkra former.

Wingsuit Flying i formationer

En särskild gren, eller sport, är att flyga i formationer. Det krävs många flygningar och övningar för att få fram sånt här som man gärna filmar och visar upp för sina vänner som närmast får hjärtslag för att du håller på med såna här idiotiska dumheter.

Se videon här, inte skulle du väl våga dig på sånt här själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *