Så klär du dig rätt på dina äventyrsresor

klä dig rätt för din äventyrsresa

Intresset för resor ökar successivt och för många som ser fram emot att börja resa på allvar igen så kan det också vara en spännande äventyrsresa som väntar.

Oavsett om det väntar en kort eller en längre äventyrsresa inom Sveriges gränser eller utanför dessa så gäller det som alltid att vara så förberedd som det bara någonsin går.

En viktig faktor i allt planerande är såklart att vara noga förberedd på vilka kläder man ska ha på sig och att även ha med under resans gång. Vi har samlat några av de viktigaste detaljerna och plaggen att tänka på inför din äventyrsresa:

  1. Rätt skor

En självklarhet är att ha rätt anpassade skor för resan. Oavsett om det är löpning, kajak, vandring eller något annat spännande som väntar så gäller det som alltid att ha riktigt bra anpassade skor för aktiviteten.

  1. Funktionella kläder

Allt från t-shirts i funktionsmaterial, underställ, skaljacka, mössa och handskar till snygga och värmande kvalitets hoodies med tryck är alltid bra att ha med sig på sin resa.

Tänk även på att ta med torra och varma strumpor eller funktionsstrumpor om du skulle behöva det.

  1. Ryggsäck

Du kommer alltid att behöva förvara dina kläder torrt och varmt precis som du även kommer att behöva förvaring för mat, vätska, mellanmål, telefon  och all annan tänkbar utrustning.

  1. Ta med dig extra

Det finns vissa saker som det alltid är bra att ta med sig dubbelt av. Extra strumpor, en tröja, handskar är några exempel på just dessa saker.

  1. Annat viktigt att ta med

Även om det inte direkt hör till klädseln utan snarare till din packning så finns det en hel del saker som det alltid är bra att ta med sig på sin äventyrsresa. 

Extra vätska, mellanmål, telefon + laddare och powerbank , tändstickor, myggmedel, kniv, yxa, stormkök och GPS är bara några exempel på saker som det alltid kan vara bra att ha med sig oavsett om man ska iväg på en kortare eller längre resa.

Avslutande tips på vägen!

Kom ihåg att alltid vara noggrann i ditt planerande inför din äventyrsresa. Om din resa kräver att du är i god fysisk form så överskatta inte din egna fysiska status utan se också till att du väl förberedd och i god form för att inte bara kunna klara av resan utan även för att också kunna njuta av den fullt ut.

Vädrets makter kan många gånger också spela oss ett och annat spratt. Se över vilket väder som väntas under din resa och planera packningen efter detta. 

Om du åker på en resa med en arrangör så kan det också vara bra att läsa eventuella recensioner på Google, Facebook och Trustpilot från tidigare resenärer och på så vis även få än mera information om resan som väntar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *