De två städerna som aldrig sover – Boston och New York

De två städerna som aldrig sover – Boston och New York – har mycket gemensamt. Båda städerna är kända för sin livliga atmosfär, sina trevliga invånare och sina fantastiska sevärdheter. Men det finns också vissa skillnader mellan de två städerna. Boston är mer historisk och traditionell, medan New York är mer modern och cosmopolitisk. Oavsett vilken av dessa städer du föredrar, är det helt klart att de båda har mycket att erbjuda!

Var ligger Boston och New York?

Både Boston och New York ligger i USA på den östra sidan. Boston ligger i delstaten Massachusetts och New York ligger i staten New York. Dessa två stater gränsar till varandra och det är ungefär 250 mil emellan de två städerna. Tack vare de inte alltför långa avståndet och städernas olikheter är det många som väljer att besöka de båda på en resa. Du kan till exempel åka boston – new york så att du börjar din resa med den lite mer kulturella staden och avslutar bland skyskraporna i New York.

Boston och New York – hur är städerna olika?

Boston och New York är två av de mest kända städerna i USA. De ligger båda på östkusten och har mycket gemensamt, men det finns också många olikheter. Boston är en mindre stad med cirka 700 000 invånare, medan New York har cirka 8,5 miljoner invånare. De skiljer alltså bara ungefär 2 miljoner invånare emellan New York och hela Sverige, och det är nästan svårt att föreställa sig. 

Boston är känd för sin rika historia, sina universitet och sin engagerade sportkultur. New York är framförallt känd för sin ikoniska skyline, sitt extravaganta nattliv och sin etablerade modeindustri. För invånarna i de två städerna kan de skilja sig i pris. Bostadspriserna i Boston är genomsnittligt högre än i New York, men det finns fler jobbmöjligheter i New York. När det gäller maten så serveras det typisk amerikansk mat i båda städerna, men Boston har fler uteserveringar med traditionell amerikansk mat som hamburgare och hotdogs.

Sevärdheter i Boston och New York – guida till de mest populära platserna

Boston och New York är två av de mest spännande städerna i USA. De har båda mycket att erbjuda turisterna, och det kan vara svårt att veta vad man ska se och göra först. Här är en guide till några av de mest populära platserna i Boston och New York.

I Boston finns det många historiska platser, såsom Freedom Trail och Beacon Hill. Du kan även besöka Fenway Park, hemmaplanen för Boston Red Sox, eller ta en båttur på Charles River. I New York finns det massor av sevärdheter, såsom Empire State Building, Central Park och Broadway-teatrarna. Du kan även ta en tur till toppen av Rockefeller Center eller besöka Ground Zero-monumentet.

När är det bäst att resa till Boston och New York?

Det finns ingen exakt tid på året som är bäst för att resa till Boston och New York, eftersom det finns så mycket att se och göra i båda städerna året om. Om du vill se de klassiska turistattraktionerna, som Freedom Trail i Boston eller Empire State Building i New York, kan det vara bra att resa under våren eller försommaren. Då är temperaturen inte alltför varm, och det är ofta lite färre turister. Men om du vill uppleva städernas livliga atmosfär under sommaren eller hösten, när allt är fullt av liv och rörelse, kan det vara roligare att resa då. 

De är även många som lockas till att åka över vintern för att se de storslagna julpyntet, julshoppingen eller för att fira Jul och Nyår i någon av de två städernas exklusiva restauranter. Det går alltså hur bra som helst att resa under årets alla säsonger, det är enbart beroende på vad du är intresserad av att uppleva. Men oavsett när du väljer att resa, kommer du garanterat att ha en fantastisk tid i Boston och New York!

Städerna som aldrig sover

Något som man inte ska glömma är att dessa är två städer som aldrig sover – Boston och New York. Dessa två pärlor har allt du kan önska dig, och lite till. Oavsett om du vill shoppa, se sevärdheter, eller bara ta en promenad i parken, finns det något för alla så varför inte kryssa av den punkten på din bucketlist?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *