Världens djupaste pool – Res till Dubai så får du dyka i den

Är du redo för ett riktigt djupt dopp? Deep Dive Dubai är världens djupaste swimming pool för dykning och ligger i Dubais Nad Al Sheba-kvarter. Den är verifierat av Guinness World Record som världens djupaste pool, med ett djup på 60 meter och rymmer 14 miljoner liter vatten. Det, säger ägarna, motsvarar sex simbassänger i olympisk storlek.

Men den är inte bara djup, den är lyxig, spännande och väl uttänkt. Man har faktiskt utformat den som en stad under vatten, där du kan dyka och uppleva en riktigt spännande miljö. Poolen är formad som ett gigantiskt ostron som en nick till regionens pärldykarv, har den senaste tekniken för dykare, inklusive regionens mest avancerade hyperbariska kammare, och som sagt, tillsammans med en hel sjunken stad för dykare att utforska.

Poolen kommer också med ett toppmodernt system för belysning, ljud och stämning. Poolens vatten är också ultrarent tack vare dess filtreringssystem som cirkulerar vattnet var sjätte timme genom kiselhaltigt vulkaniskt berg, NASA-utvecklad filterteknik och UV-strålning.

”Deep Dive Dubai tillåter äventyraren att dyka och upptäcka en ny undervattensdimension fylld av äventyr och förundran. Vi erbjuder en oöverträffad upplevelse med dykning året runt, i en säker miljö, med enastående instruktörer och tjänster,” säger Abdulla Bin Habtoor, talesman för Deep Dive Dubai. ”Denna anläggning är en investering i Dubais växande sportkultur och kommer att lägga till ytterligare en destination i världsklass till Dubais blomstrande turistattraktion och äventyrsturismsektor.”

”Vi hoppas kunna förkroppsliga beslutsamheten hos Emirati-upptäckare och innovatörer, både förr och nu, samt tillhandahålla en plattform för framtida prestationer och upptäckter,” tillade Bin Habtoor.

Utöver själva poolen är anläggningen också hem för en dykbutik, presentbutik, en restaurang med 80 platser som kommer att öppna för allmänheten senare i år, samt en mängd olika mötes-, evenemangs- och konferensutrymmen. Stället erbjuder dig även gå en kurs i Scuba diving.

”Genom sin design erbjuder Deep Dive Dubai något helt unikt för alla, och vårt team är engagerade i att säkerställa en minnesvärd upplevelse, med enastående service, för alla, varje gång,” tillade Deep Dive Dubais direktör, Jarrod Jablonski. ”För dem som söker en unik upplevelse erbjuder Deep Dive Dubai en exceptionell, säker och kontrollerad miljö för att lära sig allt om dykning. För erfarna medlemmar i fridyk- och dykgemenskaperna är det en anläggning och upplevelse som ingen annan.”

Dubai är så klart mer känd för byggnader på höjden, ”På höjden finns skyskrapan Burj Khalifa som stod färdig 2010, och som fortfarande håller världsrekordet som världens högsta byggnad. 162 våningar och 828 meter tronar över både havet och Dubai.” Enligt Expressen. Men nu är den alltså även världsberömd på djupet.

Den tidigare mest djupa poolen fram till 2014 var Nemo 33 i Bryssels, Belgien. Den är 34 meter djup, så Dubais Deep Dive är alltså så gott som dubbelt så djup som Nemo 33. Men den i Bryssels är mycket smalare och har alltså betydligt mindre volym av vatten. Även Nemo 33 har bar och restaurang, men som du ser är poolen betydligt enklare:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *