Världens 8 Farligaste Mountainbike-lederna

Om du har tröttnat på samma gamla mountainbikeleder, har vi en godbit för dig. Vi har tagit fram vad som verkar vara de 8 mest magstarka, chockerande och ”jag-vill-ha-min-mamma” mountainbike-lederna på hela planeten. Du kan prova dem om du vågar, men vi avstår från allt juridiskt ansvar här om du gör det.

Eller rättare sagt – GÖR DET INTE. Det här är egentligen enbart en lista för att visa dig hur våghalsiga människor kan bli som inte har någon respekt för sitt eget livet, eller t.o.m. göra på grund av ren dödslängtan!!!

Utan ytterligare adieu, här är topp 8, numrerade fast egentligen inte i någon speciell ordning…

Läs även: Sveriges 8 bästa cykelleder

8 ) Bootleg Canyon Mountain Bike Trail, Boulder City, Nevada

Dessa stigar kan verka nästan orörda, så extra försiktighetsåtgärder är mycket nödvändiga. Avancerade färdigheter krävs med några av nedförsturerna, och den har branta partier och ställen som inte är tillrådliga för de hjärtsvaga.

7) Black Mountain, Brevard, N.C.

Black Mountain i Pisgah National Forest, Brevard North Carolina har en av de mest natursköna stigarna, komplett med vackra vattenfall. Men den här åkturen är inte för de hjärtsvaga (eller har svaga färdigheter). Vansinniga hopp, galna backbackar och nedförsbackar som kräver en seriös förmåga att kontrollera din cykel erbjuder det här fantastiskt vackra området.

6) Baseline Mountain, Canada Cup

Det är brant, en stenig nedförsbacke kan få mindre erfarna förare att tappa kontrollen. För att inte tala om vansinnigt branta partier och hinder som små träd på vägen, som kräver adekvat träning för att bemästra. Ta en tur till Rocky Mountain House i Alberta, Kanada om du är inne på den här typen av utmaning.

5) Comfortably Numb, Whistler, British Columbia

Skylten vid entrén ”använd på egen risk” säger allt. Comfortably Numb i British Columbia kräver en stor mängd skicklighet och fysisk kondition. Mycket tekniskt, och massor av branta nedförsbackar och dessutom en hel del jobbig klättringar gör att den inte lämpar sig för nybörjare och till och med inte heller för en del mellanduktiga cyklister.

4) Porcupine Rim Mountain Bike Trail, Moab, Utah

Som många mountainbikecyklister kan intyga är Porcupine Rim Trail i Moab, Utah en av de mest utmanande och säkert tillfredsställande lederna i världen. Dess snabba tekniska utförsåkning gör det svårt att koncentrera sig på svängar och hinder. Utsikten och landskapet är en stor bonus för ryttare.

3) Pasubio, Vicenza, norra Italien

En gammal väg i Vicenza, Italien, Pasubio har rehabiliterats till en vandrings- och mountainbikeväg. Den unika serien av tunnlar, de fantastiska natursköna vyerna och spänningen över att ha erövrat en av de farligaste vägarna i världen lockar många cyklister på den här leden. Observera dock att bara ett litet fel kan innebära döden.

2) Cliffs of Moher, Irland

Dessa upphovsrättsskyddade bilder tagna av Cliffs of Moher i Emerald, Isle Ireland har spridits över Internet som en löpeld. Men seriöst, det här är ett vansinnigt spår. Har mjölk? Höger. Du kommer att behöva mer än mjölk för att åka den här leden. En liten justering i balansen och du tar ett 600-fots dopp till Atlanten nedanför.

1) Yungas Road, Bolivia

Ansett av många som världens farligaste vägar, ”Death Road” eller ”Dödsvägen”, tar Yungas Road i Bolivia första plats på listan. Egentligen är den helt okej för bilar om man tar det lite lugnt. Men den är definitivt farlig för Cyklister. Denna grusväg innehåller inga säkerhetsbarriärer och har ett antal krokiga svängar som har dödat 13 cyklister sedan 1998. Leden är så farlig att cykling under regnperioden starkt avråds. Ett enda misstag kan resultera i ett fall på 500 meter. Läs mer om Dödsvägen här!

Källa: https://www.fezzari.com/

Läs även: Sveriges 8 bästa cykelleder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *