Inför äventyrscampingen: Sätt ihop ditt ultimata ADVENTURE BACK PACK!

Nu har du ju kommit på den fantastiska idén att gadda ihop polarna för en riktig äventyrscamping, säkert långt bort, typ i vackra bergsområden där man också kan klättra. Det är ju bra så. Men det finns några otroligt viktiga saker som du inte bara behöver ta med dig, utan som dessutom kan göra livet som äventyrare mycket roligare och enklare.

Så vad ska man då egentligen ta med sig? Typ ficklampa, liggunderlag och så förstås tältet. Nåja, tältet går inte in i ditt back pack, så det förutsätter vi att du redan har tänkt på. Men här är det mesta (och framförallt det viktigaste) av resten av allt annat som du helt enkelt inte får glömma!

Sovsäck

Okej då, det säger sig själv att man måste ha nånting att sova i. Sovsäcken är förmodligen både det första och den sista äventyrscamparen tänker på, det första man förbereder att ta med sig och det sista man någonsin skulle glömma. Utan en sovsäck kommer du helt säkert att få frysa.

Liggunderlag

Helt tvärtom är det däremot med liggunderlag. Det är något som en del inte tänker på, om man inte är en erfaren campare förstås. Men visst vill man undvika att ligga direkt på våt, knagglig barmark? Det är varken skönt och det är mycket lätt att finna att sovsäcken har blivit väldigt våt. Nä, det är inte en hit. Om du är osäker på hur att bra liggunderlag ska ha för egenskaper, spana in denna lista från Beredd så kommer du att bli trygg.

Kudde

Jo, en kudde är faktiskt bra. Det är liksom skönare att sova med en och du sover förmodligen bättre om du sover på en bra kudde.

Kompass & kartor

Det är väldigt bra att ha med sig kompass och kartor över området du skall beige dig till. Även om du tycker att det kanske räcker med att ta med dig nallen, så är det ju inte säkert att du har tillgång till internet ute i vildmarken. Och även om du har det är riktiga terrängkartor en väldigt bra idé som ofta underlättar en hel del för man ska ta sig fram.

Pannlampa

En sån där lampa som sitter fast med ett band runt pannan har du säkert sett. Såna där personer som gillar att klättra i grottor brukar ha såna. I vilket fall om man har sett en massa filmer där såna förekommer, typ arkeologer. De är faktiskt riktigt smarta. Tänk om du jobbar i mörkret med att fixa ett tält och liknande. Du har händerna fria helt enkelt.

Vattenflaska

Ha med dig vatten, gärna mycket. En vattenflaska är något av det viktigaste om du vill överleva i vildmarken.

Stormkök

Stormkök, gasolkök, campingkök, spritkök – Jo, kärt barn har många namn. Men du måste verkligen ha med dig nånting där du kan tillaga enkel mat, typ värma bönor i burk. Men se till att du även har med dig grytor, pannor och sånt du behöver om du vill leva på annat än bönor i burk.

Kylväska

Det säger sig självt, hur ska du hålla ölet kallt utan en kylväska? Jomen visst, maten kan man ju också hålla fräsch. Om man nu skulle ha den goda smaken att ta med sig annat än bara konserverade bönor.

Våtservetter

Visst har du med dig papper och sånt. Men våtservetter är riktigt bra att ha med sig.

Återförslutningsbara plastpåsar

Ett bra tips är att ta med sig såna där plastpåsar som man kan återförsluta och återanvända. Ta med dig såna i olika storlekar. De tar ju ingen plats, så du har råd med att ta utrymme för dom. Du kan behöva extra påsar för blöta kläder, bär och frukt du hittar på vägen och så vidare.

Schweizisk armékniv

Schweizarna har en jättebra grej, och det är en massa knivar som sitter ihop med saxar, skruvmejslar och en massa annat som är hopfällbart. Man vet aldrig vad man kommer att behöva eller inte.

Vattentåliga tändstickor

Jo, tändare är också bra. Men det finns tändstickor som är i princip helt vattensäkra. Såna är bra på campingen och kommer ofta till användning, jag lovar.

Regnkläder

Glöm inte att du är utomhus länge och typ i princip hela tiden på en äventyrscamping. Det är inte bara i tältet du behöver hålla dig torr genom typ liggunderlag som du kan hålla till på. Du behöver faktiskt även ha med dig vattentåliga kläder. Alltså regnkläder. Faktiskt.

Badkläder

Visst vill du bada i annat än bara underkläderna? Ta med dig badkläder då. För inte förväntar du dig regn och rusk under hela din äventyrsresa? För jag tror inte att du med flit har försökt tajma in den värsta regnperioden. Regn kan vara bra, men visst badar man hellre i vattnet än att gå omkring i det med dyngsura kläder.

Förstahjälpen-kit

Ha med det viktigaste för första hjälpen, plåster bandage, sårsprit osv. Om olyckan är framme vill du absolut vara beredd. Lita på mig på den här punkten.

Kikare

Vill du hitta runt i omgivningarna, spana in fåglar och sånt så är det bra om du inte har glömt att ta med dig en bra kikare. Den hjälper dig inte bara med att du kan kryssa i ovanliga fågelarter i fågelskådareboken, men hjälper dig även och framförallt att orientera, hitta stigar, genvägar och så vidare. Dessutom kan du hålla koll på ovädersmål långt borta på himlen så att du kan planera bättre när du ska förbereda dig för att ta skydd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *