Träffa snöleoparder i Hemis National Park, Indien

Hemis National Park i Indien är världsberömd för sin stora population snöleoparder, som sägs vara den största mängd fria snöleoparder i hela världen. Drygt 200 exemplar lär det finnas som lever här i frihet. Förutom snöleoparder finns även en stor mängd ovanliga fåglar som får fågelskådare att flockas.

Men oavsett vilka djur man vill hälsa på är det en fantastiskt vacker och suggestiv miljö. Indien förknippas nog mest med värme och sol, men det här är en snöig plats. Hemis är en nationalpark på hög höjd i Ladakh i Indien, som också är en del av regionen Kashmir. Ladakh har varit föremål för en dispyt mellan Indien, Pakistan och Kina sedan 1947.

Ladakh är en platå, det högsta området i hela Indien och ligger på en höjd av 3000 meter över havet. Här hittar du alltså nationalparken Hemis, den enda nationalparken i Indien norr om Himalaya. Höjden, platsen och mystiken gör nationalparken ett perfekt ställe att besöka för äventyraren. Att du kan få träffa snöleoparder gör det inte sämre. Det finns turer med erfarna äventyrsguider som hjälper dig genom bergen och de suggestiva snölandskapen och tar dig så nära snöleoparderna det bara går.

Men djurlivet är faktiskt ännu rikare. I Hemis har man funnit 16 olika djur och 73 olika fåglar. Har man tur kan man få se sibirisk stenbock, urial (stäppfår), Himalayavarg, eurasisk brunbjörn, rödräv, Himalayamurmeldjur och Bergsvessla.

Bland fåglarna återfinns arter som Brun järnsparv, Rödbröstad järnsparv, berghöna, Alpsångare, strimmig rosenfink, Svartvingad snöfink, Himalayaseglare, Himalayarosenfink, Himalayasnöhöna och Rödpannad gulhämpling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *