Så här får du råd till din drömresa!

Få råd till din drömresa

Finns det något roligare än att resa? Oavsett om du föredrar exotiska resor till varma klimat, lyxiga kryssningar, äventyrliga resor till avlägsna platser eller spännande aktiviteter i storstäder har de flera gemensamma nämnare: att lära känna nya miljöer, nya kulturer och andra människors vardag. Men hur får man slantarna att räcka till allt man vill göra? Allt fler tar banklån för att resa!

Innan resan

När du vet vilken destination du drömmer om att resa till är det dags att börja jämföra priser. Alla platser är inte lika bra när det gäller resekostnader. Se till att göra din research på populära resesajter så att du får en ungefärlig uppfattning om hur mycket pengar du behöver. Ett sätt att spara pengar när du reser är att vara flexibel i dina planer. Om du är villig att ändra datum eller resmål kan du ofta hitta bättre erbjudanden på flyg och boende.

Nu när du vet ungefär hur mycket pengar du behöver till din resa ska du se över ditt sparkonto för att bestämma hur mycket du behöver låna. Sedan är det dags att jämföra banklån. Idag finns de många olika långivare på marknaden, men det skiljer ofta mycket på deras villkor. Att själv sitta och jämföra banklån är både tråkigt och tidskrävande, och om du inte vet vad du ska hålla utkik efter kan det dessutom vara bortkastad tid.

Om du använder dig av en jämförelsesajt som specialiserar sig på att jämföra just banklån, vet du att du garanterat får bra villkor, och att du kommer så billigt undan som möjligt. Dagens banklån är väldigt flexibla, så du kan låna summan du behöver till dina drömmars destination och ha pengarna på kontot redan nästa dag. 

Spartips för en billigare resa

När du faktiskt är på resan finns det fortfarande många sätt att spara pengar. Ett sätt är att dra nytta av specialerbjudanden och rabatter. Många museer erbjuder till exempel fri entré vissa dagar eller för särskilda grupper av personer. Och glöm inte att fynda! På många platser i världen är det helt acceptabelt (och förväntas till och med) att pruta om priser, så var inte rädd för att prova det.

Njut av promenader för att kunna upptäcka ditt resmål på riktigt, ta bara taxi när det är nödvändigt. Buss, tunnelbana eller tåg är bra och billiga sätt att förflytta sig när det kommer till längre sträckor.

Betala gärna med kort utomlands då det är tryggare än att bära omkring kontanter. Betala alltid i den lokala valutan för att slippa onödiga avgifter för valutaväxling. Det kan även vara bra att ladda ner en valutaväxlare för att kunna ha lite koll på vad saker och ting egentligen kostar.

Med lite ansträngning och planering kan du göra din drömresa till verklighet – utan att spränga banken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *