Fem läskigaste berg-och-dalbanorna i världen

Turerna kanske inte räcker så länge, men berg- och dalbanor får varje sekund att räknas. Och för varje år som går och innovationer inom tekniken som följer med har dessa åkattraktioner blivit mer spännande, djärva i öglorna, med några som där åkare får dinglar upp och ner eller sprutar dem med dimma som en extra twist. Vi har gjort en lista med de fem berg- och dalbanorna som vi menar är de läskigaste och mest imponerande. Och som vi förmodligen aldrig skulle våga åka.

Takabisha, Fuji-Q Highland, Japan

Takabisha, Fuji-Q Highland, Japan

Den största dragningen till denna gigantiska spännings-framkallande åktur torde vara den vackra utsikten över Mount Fuji på en klar dag. Men jag skulle tro att du inte ens har tid att lägga märke till landmärket då Takabisha kastar sig ner ett enormt fall. Fallvinkeln på 121 grader är unik och har ett världsrekord som får människor att känna som att de faller ur sina platser. Vad är då det bästa (eller värsta) med åkturen? Jo, det är en berg-och-dalbana för singel- eller enskilda vagnar, så det spelar ingen roll var du sitter.

Yukon Striker, Canada Wonderland, Kanada

En av världens snabbaste berg- och dalbanor och med den längsta dykbanan, Yukon Striker har en 360-graders vändning, fyra inversioner och en fallhöjd på 75 meter. Detta branta fall håller i tre sekunder och erbjuder panoramautsikt över parken och går sedan direkt in i en underjordisk tunnel som är omgiven av vatten. Den golvlösa sittplatsen ger en spännande touch, vilket gör droppen skrämmande.

Time Traveler, Silver Dollar City, USA

The Time Traveler, ett snurrande mästerverk som trotsar gravitationen underbart. Resan har tre inversioner inklusive en vertikal slinga och två lanseringar för maximal hastighet. Den 100 fot långa ritten zoomar och snurrar för det allra bästa adrenalinkickret och efterliknar ett dopp genom bergen.

Formula Rosa, Ferrari World, Dubai

Man kan inte åka till Dubai utan ett besök i Ferrari World och ett besök i Ferrari World är inte komplett utan ett försök med Formula Rosa. Som den snabbaste berg- och dalbanan i världen kan denna resa gå från noll till 240 km/h på mindre än fem sekunder. Med skyddsglasögon påspända når passagerarna upp till 52 meters höjd. En mästare på alla åk.

Kingda Ka, Six Flags, New Jersey, USA

Om det är det största äventyret du söker, är Kingda Ka precis för dig. Kungen på riktigt sätt, denna U-formade dalbana skalar 90-gradershöjden med anmärkningsvärd hastighet innan den sjunker ner till 139 meter. Det finns en 129 fot kamelpuckel och en 270 graders spiral för att få igång dig. Vi klarar väl utmaningen, eller hur?

Källa: https://www.outlookindia.com/outlooktraveller/explore/story/70240/five-scariest-roller-coasters-in-the-world

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *