Stora Äventyrare: Sir Francis Drake – Dokumentär (YouTube, fullständig längd)

Det finns många anmärkningsvärda berättelser om mod och beslutsamhet, om män som riskerade allt i sin brinnande önskan att lyckas. Här handlar det om Sir Francis Drake i den här delan av ”Stora äventyrare” som berättar historierna om de betydelsefulla händelserna som pryder historiens sidor och om dem vars gärningar har berört många människors hjärtan.

Sir Francis Drake är ibland kallad (och lite missvisande) för ”Världens Första Pirat” och är mest känd för att ha hjälpt Drottning Elisabeth att stjäla ett helt års BNP av guld från spanskorna. Och det är förstås detta har blev adlad för. Men Drake har en lång och mycket fascinerande historia.

Det här är en timme långa dokumentären den mest spännande och mest kompletta dokumentären jag sett om just Sir Francis Drake. Den får inleda en serie med spännande dokumentärer som vi har planerat här. Vi kommer att publicera en dokumentär lite då och då (vi ska försöka hålla oss till en i veckan) om spännande äventyrare.

Om du vill veta mer om Sir Francis Drake, kolla gärna här i History.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *